Starší příspěvky


<2005>

2004


5.12.2004 V rámci zimní přípravy absolvujeme každou neděli výšlap na Díly. >>>

 

27.11.2004
Přijímáme závazné objednávky na výrobu dresů pro rok 2005. Dres bude opět ve stejném designu jako byl letošní, změní se pouze loga sponzorů. Je možno vyrobit také jiné druhy oblečení (bundy, vesty, větrovky...)
kontakt

 

14.11.2004
V pátek jsme navštívíli veletrh Sport Life...
>>>
V sobotu jsme navštívili veletrh Sport Life...
>>>
V neděli jsme veletrh Sport Life nenavštívili...

 

3.11.2004 Jak viděly sobotní akci Valašské Hovada >>>

31.10.2004
Tuto sobou uspořádaly k příležitosti ukončení letošní sezóny Valašské Hovada bečku, kterou prohrály v létě po horském Beskyd Touru v sázce při závodě na chatu MÍR. Za BESKYD BIKE jel tehdy Viktor Bolek a za Valašské Hovada Zdeněk Plandor.
>>>

 

11.10.2004 Po zakončení letošní, pro nás bezesporu úspěšné sezóny, jsme si udělali malý výlet do Jizerských hor, abychom si tam vyzkoušeli masový závod NOVA AUTHOR CUP. Vzhledem k tomu, že jsme startovali až z poslední 6. vlny, tento závod se nám taky celkem povedl.
Nejllépe z naší výpravy zajel Michal Janoušek (94.). Radim Štekl konečně prolomil svou sérii nedokončených závodů a tentokrát úspěšně dorazil do cíle na 213. místě. To se však nedá říci o Viktoru Bolkovi, který chytil hned 2 defekty najednou. Po výměně jedné duše však závod nevzdal a do cíle dojel po ráfku na solidním 255. místě. >>>

 

3.10.2004
Nedělní trénink jsme posunuli z 9:00 na 10:00 h.

 

28.9.2004 Výjezdu do Pusteven se zúčastnila naše juniorka Veronika Křenková. I když tento silniční závod absolvovala na horském kole, nevedla si špatně. V 5,5 km dlouhém stoupání si to rozdala především s T. Andrysovou (rovněž na HK) z konkurenčního týmu Valaští Bajkeři. První 4 km jely společně, po té se Tereze podaril menší únik, který se pokusila Veronika sjet až závěrečným nástupem, který by pravděpodobně vyšel, kdyby přišel asi o 100m dřív. Přesto se Veronika umístila ve své kategorii na vynikajícím 4. místě.
>>>

 

27.9.2004 Letošní sezónu jsme úspěšně zakončili na Oderské Mlýnici poté, co na 2. místě v kategorii (celkově 9.) zajel Víťa Vrána. V soutěži týmů (Vrána, Bolek, Říha - KVS RACING TEAM) jsme pak obsadili rovněž 2. místo. Závod se nevydařil Radimu Šteklovi, který již potřetí v řadě závod díky technickým problémům nedokončil.
>>>

 

20.9.2004 Na závod MERIDA BIKE TOUR jsme se letos vydali poprvé. Absolvovali ho celkem čtyři naši závodníci.
Na dlouhou 100 km trať vyrazilo 350 závodníků, na krátkou 50 km trať 750 závodníků.
Na dlouhé trati zajel absolutně na 10. místě Víťa Vrána, na krátké 18. Viktor Bolek, 104. Michal Konvičný. Radim Štekl závod díky technickým problémům nedokončil. >>>

 

14.9.2004 Ve výjezdu na Velký Javorník byl BESKYD BIKE opět úspěšný. V Kategorii muži do 40 let dojel na 2. místě Jakub Říha a na 3. pak Radim Herman. V ženách do 40 let kralovala Ivana Boráková (1. místo).
Více informací a fotografie ze závodu na www.volny.cz/stepan.ritter

 

5.9.2004 Závodu v Blansku pod názvem "Blanenský Golem" který patří do Kellys série se zúčastnili dva naši jezdci, kteří se opět se umístili na stupních vítězů. Radim Herman absolvoval delší trať 56 km kde obsadil zde ve své kategorii 2. místo. Ivana Boráková jela kratší 31 km trať a stanula na stupni nejvyšším. Tentokrát přálo i počasí, bylo slunečno, teplo a díky tomu byla trat´ suchá a sjízdná .

Tento víkend jsme rovněž objeli Valašskou 50, kde jsme si nedělali příliš velké naděje na umístění, protože naše nová posila Jakub Říha nebyl ve 100% formě, jelikož byl nachlazen. Přesto závod zkusil zajet a umístil se celkově na vynikajícím 10. místě.

Prvních 10 závodníků, se pak účastnilo BIKE SHOW, což byl divácky atraktivní závod na 10 okruhů v areálu cíle. Do tohoto závodu Jakub také nastoupil a vzhledem k tomu, že jsou mu takovéto závody šité přímo na míru, měl možnost se zde i přes svůj zdravotní stav velmi dobře umístit. 200 m po startu však roztrhl řetěz a závod tak pro něj skončil.
>>>

 




29.8.2004 V závodě "Rožnovský krpál" pokračovala bez přerušení šňůra našich úspěchů. Vzhledem k tomu, že se jednalo o místní vyhlášený závod, ve kterém jsme chtěli za každou cenu uspět, vyjelo na start celkem 12 našich závodníků.

Svou premiéru měla v tomto závodě naše mladá závodnice Veronika Křenková, která přesto, že to byl její první závod a mezi jejími soupeřkami byly zkušené závodnice dojela na vynikajícím 2. místě. Nutno dodat, že jí na 1. příčku chybělo pouhých 23 vteřin!
Na krátké trati si s přehledem dojel pro zlato J. Říha, na dlouhé byl taky zlatý V. Vrána a pro stříbro si přijel
R. Herman.

Tento závod byl druhý (první byl PETYŠA TOUR) a poslední ze součásti seriálu závodů. Z tohoto seriálu se sčítaly výsledky na jednotlivých tratích a z každé tratě se pak vyhlašoval jeden absolutní vítěz seriálu. I zde jsme byli úspěšní: Krátká trať: ženy do 35 - I. Boráková, muži do 35 - J. Říha, Dlouhá trať: muži nad 35 - R. Herman.

>>>

Jak si vedla konkurence >>>

 





23.8.2004 V sobotu se již tradičně konal ve Veřovicích závod ALVE Veřovické vrchy. Závodu se zúčastnili tři naši borci a jedna borkyně, jmenovitě Radim Herman, Michal Janoušek, Pavel Němec a Ivana Boráková. Jinak se na start postavil také olympionik Radim Kořínek, Jaromír Purmenský, Martin Horák a loňský vítěz tohoto závodu Milan Barényi. Opět si s náma zahrálo počasí, když celý týden bylo slunečno a horko tak v pátek zapršelo a trať byla mírně podmáčená, ale jinak pěkná. Musíme vzdát hold pořadatelům jak za zabezpečení tratě, kdy téměř na každém kilometru stál jejich člověk, tak k celkové organizaci závodu, který byl na vysoké úrovni. Malá výtka směřuje k prezentaci, kdy byly trochu zmatky. Naši borci si odvezli medailové pozice, když v kategoriích M3 vybojoval přes pád Radim Herman 3. místo a Ž3 Ivana Boráková 2. místo. Michal Janoušek obsadil 15. místo, a Pavel Němec skončil 9..
>>>

Souběžně s tímto závodem se také jel Jesenický maraton, kde Jakub Říha obsadil 3. místo, v soutěži týmů místo 1..

 




20.8.2004 V sobotu 28.8.2004 se jede již pátý ročník závodu "Rožnovský Krpál".
Naše sponzorská firma PROGRESS SPORTSWEAR tuto akci podpoří věcnými cenami. Zboží od této firmy pak bude možno zakoupit se slevou přímo na Dílech v cíli závodu.
Více informací o tomto závodě najdete v jeho propozicích.

 

15.8.2004 Ve čtvrtek 12. 8. rozšířil naše řady vynikající biker Jakub Říha, který doposud úspěšně jezdil za tým HOKOR - Rožnov. Své kvality potvrdil již tuto sobotu na závodě "BIKE MARATON - BOHDÍKOV" kde zajel celkově na vynikajícím 3. místě. dále v tomto závodu nastoupil Herman, který zajel 13. celkově, ale ve své kategorii obsadil rovněž 3. místo.
Další dva naši závodníci se téhož dne zúčastnili závodu PADE CUP, ve kterém Bolek zajel absolutně na 2. místě, Štekl pak na místě 13.

 

9.8.2004 Dne 8.8.2004 se konal závod okolo Loštic, kterého se zúčastnili dva naši závodníci a to Ivana Boráková a Radim Herman. Závod se jel na dvě kola o celkové délce 46 km. Trať byla pěkná, ale zato prašná. Závodu se zúčastnili také Pavel Boudný z Rocky Bikes Oportunity, vedoucí muž českého poháru v XC a Emil Hekele, reprezentant v cyklokrosu. Lépe se dařilo něžnější polovině naší dvojice, kdy si i přes pád v prvním kole na kořenitém sjezdu dojela pro 1. místo v ženské kategorii. Našemu druhému zástupci se taky nevedlo špatně, když obsadil 7.místo.

 

2.8.2004 Tuto sobotu jsme absolvovali hned 2 závody: Časovku jednotlivců v Karolince Ritter a Ostravského Chachara v Bělském lese. Na start časovky se postavilo 38 závodníků. Na 3. místě dojel Vrána, na 28. Ritter.
V Ostravě pak Herman na náročné trati plné kořenů a technických pasaží obsadil ve své kategorii 4. místo a ve smíšených týmech místo 3..
>>>

 

27.7.2004 Čtrnáct dnů po silničním BeskydTouru již tradičně následuje horský. V tomto závodě jsme měli oproti předchozímu dvojnásobnou účast. Na start dlouhé trati jsme postavili 2 naše závodníky, na krátkou pak 6 našich závodníků.
Výsledky: Dlouhá 90 km trať / abs.: Herman 15., Hasalík 45. Krátká 45 km trať / abs.: Bolek 13., Němec 27., Konvičný 28., Štekl 44., Slovák 60., Bartošek 78..
Herman pak v soutěži týmů, skončil na 2. místě (DT SWISS - BESKYD BIKE)
>>>

 

12.7.2004 Silničního BeskydTouru jsme se zúčastnili na horských kolech, ale za výsledky, kterých jsme v tomto závodě dosáhli by se bezesporu nemusel stydět žádný silničář!!!
Výsledky: Dlouhá 190 km trať / kat.: Vrána 33. (30:42 ztráta na vítěze!), Kohoutek 87. Krátká 85 km trať / kat.: Bolek 13. (4:56 ztráta na vítěze!), Štekl 51.
Herman absolvoval závod Karpatský Sram maraton, kde rovněž zajel výtečně a to na 12. místě.
>>>

 

5.7.2004 Na závodě Author Znovín Cup jsme startovali jako tým naší sponzorské firmy PROGRESS. V tomto závodě jsme pak obsadili v soutěži firemních týmů 3. místo. Měli jsme se však umístit na 2. místě, jelikož Tramp Team (oficiálně 2.) porušil pravidla soutěže a tudíž měl být diskvalifikován. Vzhledem k tomu, že se jednalo o místní tým, hlavní rozhodčí rozhodl v jejich prospěch a ze závodu je nevyloučil. >>>

 

30.6.2004 Přinášíme vám fotky z našeho pravidelného nedělního společného tréninku.
Zúčastnit se může každý. Více informací na odkazu "Trénink". Fotky zde
>>>

 

28.6.2004 V sobotu na Olomoucké Buřince se počasí konečně umoudřilo, což se okamžitě projevilo na našich výsledcích. Na start jsme tentokrát postavili 5 našich závodníků, mezi kterými se po delší pauze objevil i Radim Štekl.
Výsledky/kat.: Vrána 3., Herman 7., Bolek 8., Štekl 38., Ritter 30.
>>>

 

20.6.2004 Závod 24 hodin na horském kole v Zašové provázelo velmi špatné počasí. V 9. hodině závodu jsme se proto rozhodli odstoupit, navzdory tomu, že jsme měli závod dobře rozjetý.
Více informací a reportáž ze závodu najdete zde >>>

Výsledky závodu

 

12.6.2004 V závodě "Petyša Tour" BESKYD BIKE dokázal, že na závodech pořádaných v našem regionu nemá konkurenci. Na krátké trati zajela na 2. místě Ivana Boráková, na dlouhé pak na 1. místě Radim Herman, těsně za ním Viktor Bolek (oba 1. místo v kat.). Na 4. místě (3. v kat.) dorazil Michal Janoušek. >>>

 

6.6.2004 Zveme vás na závod "PETYŠA TOUR", který startuje 12.6. v Rožnově pod Radhoštěm, na jehož pořádání se bude BESKYD BIKE podílet. V cíli závodu (Hospoda na Dílech) pak bude možno zakoupit termoprádlo od firmy PROGRESS, která BESKYD BIKE obléká, za výhodnou cenu. Informace o závodu najdete na stránkách Valašských Bajkerů

 

5.6.2004 Na stránkách www.volny.cz/stepan.ritter byla zveřejněna kauza z Karlovského maratónu, kdy si závodník (startující za Hokor Rožnov) přidal 5 let a přihlásil se do starší kategorie. Závod pak zajel na druhém místě. Je vidět, že i v hobby závodech se začíná podvádět, zvlášť, když jsou za "bednu" peníze.

 

29.5.2004 Ve Velkých Karlovicích se konal 1. ročník závodu Karlovský Maratón. Závodu se zúčastnilo celkem 72 lidí. Výsledky/kat.: Bolek 5., Herman 8. , Ritter 16., Štekl 18. >>>

 

28.5.2004 Na stránkách Šela Sportu byly dodatečně zveřejněny výsledky týmů ze závodu Author Šela Marathon. Na tomto závodě jsme vytvořili celkem 3 týmy. Ze 60 týmů jsme obsadili 11. (Herman, Kohoutek, Vrána) a 27. (Bolek, Hasalík, Štekl) místo. Náš třetí tým (Janoušek, Jež, Ritter) nedorazil do cíle kompletní.

 

23.5.2004 Přes nepříznivou předpověď počasí jsme se v sobotu vydali na závod Brněnská 52 České Spořitelny. V závodě jsme si pak vedli velmi dobře. Mohli jsme dokonce vyhrát soutěž týmů, bohužel jsme však zapoměli vyplnit přihlášku do soutěže. Výsledky/abs.: Vrána 21., Bolek 30., Konvičný 120., Štekl 152. >>>

 

22.5.2004 Naše stránky již běží pod doménou www.beskydbike.com

21.5.2004
Byla zprovozněna naše nová doména www.beskydbike.com. Zatím však běží pouze ve zkušebním provozu, což by se mělo brzy změnit. Naše stará doména www.volny.cz/beskyd.bike zůstává a do budoucna by měla zůstat nadále zachována.

  www.beskydbike.com

16.5.2004 Tato sobota nebyla pro Radima Hermana vůbec šťastným dnem. Na závodě Kellys Mamut Bike (1.ročník) se díky bezohlednému řidiči dodávky a pravděpodobně i špatnému zabezpečení trati vyrakvil těsně po startu závodu. I přes těžký pád a řadu odřenin se mu podařilo dojet na krásném 16. místě. Těsně za ním (18.) pak dorazil Břeťa Jež. výsledky >>>

 

10.5.2004 Na našich stránkách přibyla aktuální předpověď počasí.

10.5.2004
V sobotu jela tradičně skupinka našich vytrvalců (Janoušek, Jež, Kohoutek) v rámci přípravy na závod "24 hodin na horském kole" do Jeseníků po vlastní ose. První den urazili 205 km, druhý den pak 200 km na cestě zpět. Jízdu absolvovali na horských kolech. V blízké době by se zde měla objevit krátká reportáž z této akce.

   

3.5.2004 Závodní sezónu jsme zahájili tradičně na Hradě Helfštýn závodem Author Šela Marathon, kterého se zúčastnílo asi 1150 lidí. Na náročnou 87 km trať vyjelo 9 našich závodníků.
Výsledky/abs.: Vrána 29., Herman 41., Bolek 60., Kohoutek 146., Janoušek 208., Jež 244, Hasalík 261., Štekl 489., Ritter DNF.
Další foto zde >>>

 

7.4.2004 Navzdory špatnému počasí pokračujeme v našem tréninku podle plánu, především díky plně funkčnímu termoprádlu značky PROGRESS, které nám dodala firma PROGRESS Sportswear, oblékající náš tým.

oficiální stránky PROGRESS
PROGRESS u nás

 

1.2.2004 Konečně byly zveřejněny foto lídrů našeho týmu, kteří se "tajně" připravují na letošní sezónu v Spinning centru na Lázech v Rožnově p. R. pod vedením instruktora V. Bolka, mimo jiné také člena našeho týmu.
>>>
 

31.1.2004 Ve Veselé se konala členská schůze BESKYD BIKE. Hlavním tématem bylo rozdělení BESKYD BIKE na dva samostatní subjekty. >>>

11.1.2004 V rámci zimní přípravy jsme tuto neděli absolvovali náročnou 40 km trasu: Rožnov - Pustevny-Martiňák - Pustevny - Rožnov.
Pod chatou Mír jsme vyprostili jedno auto, průjezd Pustevnami byl pak spojen s návštěvou sněhového království a ochutnávkou medoviny.

 

3.1.2004 Novoroční vyjížďky se zúčastnilo 14 lidí. Po srazu u nádraží všichni účastníci absolvovali hromadné focení na náměstí, poté se peloton ubíral kolem skanzenu směrem na Eroplán, kde se rozdělil na několik menších skupin, které pokračovaly k dalším cílům. Foto z výjezdu je k dispozici na této stránce >>>  

 


< 2003 >

 




< zpět na homepage >